Tuesday, April 26, 2011

Kuvissa

Käytiin eilen katsomassa Thor. Mua ei yleensä pahemmin innoita mitkään tunninkaan varoitusajat, kun yhtäkkiä illansuussa ehdotetaan että lähdetään ulos, etenkin jos olen asennoitunut löhöilyyn. Sanoin ensin ettei huvita, mutta D ylipuhui, samoin kun pari meidän kaveria oli juuri ylipuhunut sen. Liput ostettuamme oli vielä puolisen tuntia alkuun, joten mikäs sen itsestäänselvempää kuin mennä viereiseen pubiin kaljalle sitä odotellessa. Tällä välin mun haltuun uskotut 2 lippua katosi mystisesti, joten piti ostaa uudet. Fiilikset meni jo tossa vaiheessa kokonaan, koska tollanen turhuus voi riepoa uskomattoman paljon.
    Leffa oli ensimmäinen koskaan 3D:nä näkemäni (ja ensimmäinen ylipäätään leffateatterissa näkemäni miltei kahteen vuoteen), joten se osuus oli mielenkiintoinen - elokuva itsessään oli mun mielestä harmillisen paljon 'koko perheelle' -kategoriassa, vika tosin lähinnä omissa odotuksissa ja asenteissa tältä osin. Lisäksi tuntui että siihen oli yritettyä survoa aivan liikaa eri elementtejä. Mielestäni toiminnan ja komedian yhdistäminen toimii ääriharvoin, ja silloinkin komedian pitäisi olla mustaa. (Paras esimerkki liiasta survomisesta on 2012, joka on yksi surkeimmista tekeleistä ikinä.)
    D puolestaan otti sen suunnilleen henkilökohtaisena loukkauksena, kuinka skandinaavisesta jumalhahmosta on tehty niin alentava, hupaisa slapstick-versio ("Thor is supposed to kick ass!"). Koko hommassa ei kuulemma ollut mitään hyvää. En allekirjoita tota täysin, sillä musta ne tehosteet oli ihan viihdyttävät; toisaalta mä en yleensä vastaavia näe teatterissa enkä varsinkaan 3D:nä joten totta kai se tuntuu. Ollaan ehkä katsottu liikaa järkyttäviä extremejä ranskalaisia kauhuleffoja viime aikoina, kun mikään missä ei ole mitään sielua ravisuttavaa hirveyttä ei oikein tunnu.

Leffassa käyminen on silti kivempaa kuin muistin. Ehkä siksi että täällä, toisin kuin jenkeissä missä kaksi edellistä kertaa kävin elokuvissa, sali on jopa lämmitetty. (Toisin kuin asuintalot, mutta se on toinen tarina.) Penkit oli myös ok, voisin käydä uudestaan mikäli on tulossa jotain, mikä suurella todennäköisyydellä on voimakkaampi kokemus. Saattaa tosin olla tältä pohjalta liikaa vaadittu - ks. A Serbian Film ja Martyrs.

No comments:

Post a Comment